Aangepaste bezoekersregeling vanaf 3 juni

Vanaf 3 juni wordt de bezoekersregeling in ons ziekenhuis aangepast.
Patiënten kunnen vanaf de derde dag van opname (na twee overnachtingen) één vaste bezoeker ontvangen tussen 16u en 19.30u. Deze bezoeker is bij voorkeur gevaccineerd. Om drukte op de gangen te vermijden, moet de bezoeker bij de patiënt op de kamer blijven.

Uiteraard blijven de hygiënemaatregelen van kracht:

– Zowel de bezoeker als de patiënt dragen heel de tijd een chirurgisch mondmasker. Er worden geen stoffen mondmaskers toegestaan.
– Bezoeker en patiënten houden 1,5 meter afstand van elkaar, van de zieke en van de andere bezoeker (in het geval van een tweepersoonskamer).
– Bezoek kan enkel op de kamer.
– Bezoekers ontsmetten hun handen bij het binnenkomen van het ziekenhuis / bij het betreden van de kamer.
– Ramen worden opengezet voor een goede ventilatie.

Bijkomende aanbevelingen:

 • Bij voorkeur is de bezoeker gevaccineerd.
 • Bij voorkeur telkens de zelfde persoon als bezoeker.

De bezoekuren zijn beperkt en verschillen per dienst:

 • Bij palliatieve patiënten zijn er steeds twee bezoekers toegelaten, ook buiten de bezoekuren.
 • Op materniteit kunnen éénmalig broers en zussen van de pasgeborene samen op bezoek komen tijdens bezoekuren (tussen 16u en 19u30).
 • Neonatologie: wordt bekeken in functie van de bezetting.
 • Op de covid-afdeling is er nog steeds geen bezoek toegelaten. Afwijkingen kunnen individueel toegestaan worden na overleg met de hoofdarts.
 • Voor wat betreft de afdeling Intensieve Zorgen:
  Voor niet covid patiënten: 2x dag 30 minuten bezoek van een vaste persoon tijdens de gebruikelijke bezoekuren (13.15-13.45u /19.00u – 19.30u)
  Voor covid patiënten: geen bezoek, afwijkingen kunnen individueel toegestaan worden na overleg met de hoofdarts.
 • Op de dienst spoedgevallen mag er opnieuw 1 begeleider bij de patiënt blijven. Beide ouders kunnen bij hun kind (< 15 jaar) blijven.

De begeleidersregeling bij consultaties blijft ongewijzigd. Dat betekent één begeleider per patiënt. Op Pediatrie mogen beide ouders hun kind begeleiden.

Ons ziekenhuis blijft zeer waakzaam om te vermijden dat er besmettingen in het ziekenhuis binnen gebracht worden of circuleren. Vandaar dat versoepelingen heel geleidelijk aan en in beperkte mate – 1 bezoeker per patiënt per dag – toegestaan worden.