Dag tegen Kanker op 20 oktober

Ons ziekenhuis neemt op 20 oktober deel aan de ‘Dag tegen Kanker’ met heel wat verwenactiviteiten voor onze kankerpatiënten en hun naasten.

Wat staat er allemaal op het programma?

Het internistisch en oncologisch daghospitaal voorziet de hele dag lekkernijen; pannenkoeken in de voormiddag, croques als lunch en ijsjes met aardbeien in de namiddag. Daarnaast hebben zij ook een geschenkje voor hun patiënten.

Ook andere diensten voorzien een gevarieerd aanbod aan activiteiten:

  • De dienst kiné / ambulante revalidatie geeft de ganse dag stoelyoga, beginnerspilates en stretch op de mat, oefeningen met weerstandsbanden en cardiovasculaire intervaltraining; zij zetten zo het thema ‘beweging’ centraal.
  • Alegria biedt hand- en voetmassages en gelaatmassages aan. Ze combineren dit met veel lekkers tijdens een aangename babbel.
  • De diëtiste gaat langs met proevertjes van eiwitdrankjes om nieuwe smaken te laten proberen; ook receptenboekjes worden uitgedeeld. Zo leren de patiënten om eiwitrijk eten op te nemen in hun dagelijkse voeding.

Samen met ‘Kom op tegen Kanker’ spelden wij het gele lintje op als teken van solidariteit en maken er opnieuw een warme en deugddoende dag van!