Een mooie inkom en een warm welkom!

De schilderwerken in onze inkomhal zijn afgerond en wat zijn we trots op het resultaat!
Stephanie Willekens, ontwerpster van de illustratie, Eva Urkens, docent, en de illustratoren van de Academie maakten een PRACHTIGE MUURSCHILDERING.

Naar een ziekenhuis komen is niet altijd fijn en daarom willen wij onze patiënten en bezoekers verwelkomen in een mooie en aangename inkomhal en tonen dat we hen met onze beste zorgen zullen omarmen. Daarom vinden we kunst in ons ziekenhuis belangrijk. Kunst inspireert, kunst biedt afleiding, kunst kan troosten, kunst geeft kracht…

Ook de ontwerpster is met deze gedachte aan de slag gegaan en gaf haar werk de titel ‘Verbondenheid’. Stephanie Willekens verwoordt en verduidelijkt het als volgt:
“Vertrekkende vanuit het logo en de naam van het ziekenhuis, zag ik niet enkel een hart. Ik zag een omhelzing van twee personen. De onlosmakende verbondenheid van een kind en zijn verzorger. Dit nam ik als inspiratie voor mijn illustratie. Centraal het hart en daarrond de mensen met wie wij in verbinding staan. Korte of lange ontmoetingen, professioneel of net heel vertrouwd, … Hoe hard we als mens van elkaar kunnen verschillen, zijn we echter nooit alleen. Het ziekenhuis is een plaats die vele vragen durft op te roepen, onzekerheden. Die onzekerheid brengt ons samen en samen komen we uit de onzekerheid. Dat is zeker.”

Wij zijn de Kunstacademie van Mol enorm dankbaar voor dit geschenk aan ons ziekenhuis; dit warm welkom voor onze patiënten, bezoekers én onze zorgverleners.