Ons ziekenhuis stelt voorlopig geen activiteit uit

In het H. Hartziekenhuis Mol worden momenteel geen geplande operaties of consultaties uitgesteld, hoewel het 50 % van de bedden op de afdelingen intensieve zorgen moet voorbehouden voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus. De situatie wordt uiteraard dagelijks opgevolgd.

Alle ziekenhuizen zijn opgeschaald naar fase 1B in het spreidingsplan van de federale overheid, waardoor 50% van de capaciteit op intensieve zorgen vrijgehouden moet worden voor coronapatiënten. Op de gewone verpleegafdeling moet vier keer dat aantal bedden voorzien worden. Door een goede spreiding binnen het Ziekenhuisnetwerk Kempen is het momenteel mogelijk de zorgverlening voor niet-coronapatiënten zo normaal mogelijk te houden. Dat wil zeggen dat er momenteel geen geplande operaties of consultaties geannuleerd worden. De situatie wordt van nabij opgevolgd, zodat er snel ingegrepen kan worden, moest de druk op intensieve zorgen stijgen.

Als er in de komende weken operaties of raadplegingen uitgesteld moeten worden, dan zal het ziekenhuis steeds zelf contact opnemen met de patiënt. Zonder bericht vanuit het ziekenhuis, mogen patiënten er van uit gaan dat de afspraak doorgaat.